Verhoiluliike Kanerva

Ota yhteyttä

Verhoomo verhoiluliike P. Kanerva Oy

Jäämäentie 20 Mellunkylä Helsinki

Puh: 09307712
tai 050 470 6561

Verhoilijamestari Juhani Kanerva 
040 5899 162

Verhoilijamestari Mika Koivumaa 
040 5899 362

verhoiluliike.kanerva@kolumbus.fi

Huonekaluverhoilu, kotikalusteet, antiikkihuonekalut,museoverhoilu, laivaverhoilu, veneet, ravintolaverhoilu, hotelliverhoilu,lentokoneet. Verhoilu suoritetaankalusteen tyyliin kuuluvin työtavoin ja raaka-ainein. Verhoilija arvioi, voiko kalusteen verhoilla jakunnostaa sekä kuinka se tulee tehdä. usein huonekalun verhoilun tarpeen arviointi tehdään asiakkaan luona. Verhoiltavien ja verhoiltujen huonekalujen kuljetus järjestyy pääkaupunkiseudulla: Helsinki, Espoo, Vantaa, Kauniainen, Sipoo, Kerava, Tuusula, Järvenpää.

Historia

Tässä liikkeessä, kuten monessa muussa käsityöyrityksessä ammattitaito periytyy isältä pojalle tai tyttärelle. Liikkeen historia alkaa vuodelta 1920. Sieltä on peräisin tieto verhoilija yrittäjä Alfred Kanervasta.

Alfred Kanerva verhoili niihin aikoihin Lohjan kirkon alttaria. Satulaseppä-verhoilijana hän toimi tätä ennen. Auttamassa oli myös 3 villiä poikaa: Paavo, Väinö ja Voitto. Aikanaan Paavo jatkoi verhoilijana mestariksi asti kuten veljensä Väinö. Voitosta kehiytyi oiva leipurimestari. Pula-aikaan Alfred kehitti K-tuolin. Se oli ja on edelleen mukava suoralinjainen resori lepotuoli, jossa käsinojat ovat puuta ja muuten se on verhoiltu. Kun aika oli kypsä Paavo jatkoi isänsä liikettä vaimonsa Vienon kanssa. 1930-luvulta 1960-luvulle tehtiin myös uusia resori-sohvakalustoja. Chippendale-kalustoja, joissa lempiniminä mallien mukaan oli; ”risu-, notko- ja pytty- chippi”, verhoomossa voitiin valmistaa verhoiltuna 2-3 kalustoa viikossa.

Paavo Kanervan poika Juhani aloitti isänsä verstaalla jo 8-vuotiaana. Perinteisiä tapoja noudattaen hänestä tuli verhoilija-kisälli v.1966 ja- verhoilijamestari v.1970. Verhoiluliike P. Kanerva Oy:n nimellä verhoomo on ollut siitä asti verhoilijamestari Juhani Kanervan johtamana.

Yrityksen tavoitteena on pysyä ajan hengessä mukana ja vastata alan haasteisiin, mutta myös pitää yllä ja säilyttää perinteistä mestari-tason ammattitaitoa. Yrityksessä on 6 henkilön miehitys, joista 3 on verhoilijamestareita. Nuori sukupolvi; tytär ja vävy ovat aktiivisesti mukana. Nuorin, viides sukupolvi, tyttären pojat käyvät jo harjoittelemassa verhoilua.

Verhoiluliike P. Kanerva verhoomo Helsinki